WIE IK BEN

Hallo en welkom op mijn pagina!

Mijn naam is Stanley, de oprichter van de Zoetermeer Kickbox Academy.

Op deze pagina kunt u kennismaken met onze sportclub.

Zelf doe ik al van kinds af aan vechtsport. Dat begon met Karate en Pencak silat, maar zo’n 15 jaar geleden heb ik mij volledig in het kickboksen gestort.

Ik heb een duidelijke en strakke basis geleerd bij Ruud Ruijven die op dat moment vooral lesgaf aan club uitsmijters. Op dat moment was ik 25 jaar oud en gemiddeld 30 kilo lichter dan de rest van de club en leerde daardoor noodgedwongen heel snel. Toch wilde ik na een poosje meer leren.

Met een solide basis op zak betreft lichaamshouding, stand van de voeten en gewichtsverplaatsing wilde ik meer leren over bijvoorbeeld diverse training methodes zoals snelheid, explosiviteit, combinaties en het echte fight i.q.

En zo ben ik in mijn zoektocht bij een aantal gyms terecht gekomen. Bij sommige was ik kort aanwezig, omdat ik persoonlijk vond dat het voor mij niets toevoegde. Er werd bijvoorbeeld alleen blindelings aan ondoordachte combinaties, of alleen cardio (fitbox) achtige training werd gedaan, en dat zocht ik niet.

Gelukkig ben ik ook bij de goede gyms terecht gekomen waar ik een hoop geleerd heb. Zo kwam ik bij een gym waar veel aandacht is voor stoot en trap combinaties en het spel van dekking breken. Ook wordt hier heel veel aan sparren gedaan waardoor je snel went aan rust houden tijdens druk in het spel en een goed incasseringsvermogen opbouwt.

Tevens was ik geregeld te vinden onder het dak van een gym uit Alphen a/d Rijn, deze gym kweekt een hoop winnaars. Persoonlijk vond ik bij hen de zware no-nonsense training waar je heel de tijd tot je randje van je conditie gepusht wordt erg fijn. Deze manier van trainen zorgt voor snelle toename van kracht en conditie. Hier maakte ik ook het eerst kennis met ring en wedstrijdervaringen.

Ik heb ook de kans gehad om met grote namen uit de kickbox wereld te trainen (als o.a. Hoost, Aerts, Souwer, trainer Gae en Seanchai). Van deze namen kreeg ik veel bevestigingen betreft mijn ideeën en gedachtegangen over trainingen en technieken.

Bij Z.K.A. (Zoetermeer Kickbox Academy) zorgen we voor een leuke en veilige club om te trainen. En zorgen we voor een complete training die uitdagend, zwaar en toch voor iedereen te volgen is en zeker garant staat voor snel resultaat in gewichtsverlies, spieropbouw, techniek en een zelfverzekerde rustige geest. 
 
 
 
Bellen